Shopify – en raskere vei til salg på nett

Med Shopify kan du enkelt sette opp din egen profesjonelle nettbutikk. Her får du noen raske tips til hvordan du kan utnytte mulighetene i plattformen enda bedre.

En grønn forside hos Shopify
Bilde av ansatt Redaksjonen

Publisert 21. aug. 2020

Skrevet av Redaksjonen

Profesjonell løsning som passer alle budsjetter

Shopify er en av de mest populære plattformene for nettbutikker. I dag er den en trofast favoritt for alt fra start-ups til mer etablerte selskaper. Blant norske designerkjoler, urbane kaffebrennerier og bestemødre fra Valdres som selger hjemmestrikkede raggsokker, finner du også store internasjonale merkevarer som Heinz, Penguin Books og The Economist. Med andre ord; dette er en løsning som passer de fleste behov.

KAFFAbutikk på Shopify

Kaffebrenneriet KAFFA driver KAFFAbutikk på Shopify. Her selger de deilig kaffe og trendy kaffe-utstyr til både proff- og privatmarkedet.

Plattformen kommer med en prislapp som fungerer for selv beskjedne budsjetter. For kun 29 dollar i måneden får du tilgang til basisversjonen. De som ønsker en mer profesjonell løsning, flere integrasjoner og større valgfrihet innen design kan selvsagt oppgradere.

God fleksibilitet og mange valgmuligheter

Shopify tilbyr god fleksibilitet, samt et bredt utvalg av designmaler som kan bidra til å gjøre nettbutikken din unik. Det er hundrevis av maler tilgjengelig – noen er gratis, andre må kjøpes. Det er verdt å merke seg at premium designmaler er utviklet med konverteringer som hovedfokus, det kan derfor være lurt å investere litt i designet fremfor å velge første og beste gratismal.

Shopify tilbyr kjøp av mer enn 1 200 forskjellige apper – eller «utvidelser», om du vil. Disse kan automatisere oppgaver, forenkle regnskapsføringen, produsere rapporter eller koordinere frakt av varene. De riktige utvidelsene kan gjøre arbeidshverdagen enklere, i tillegg til at det kan la deg skalere nettbutikken raskere.

Shekou Woman drives på Shopify

Nettbutikken Shekou Woman drives på Shopify. De har som mål å tilby bærekraftige og trendy klær designet i New Zealand til norske kvinner.

Er hosting og domene inkludert i Shopify?

Plattformen er et godt alternativ for deg som ønsker å starte nettbutikk, men som mangler ferdigheter innen programmering og IT. Shopify tilbyr en rekke flotte designmaler og smarte integrasjoner, slik at du kan få en moderne og profesjonell nettbutikk.

Du behøver heller ikke bekymre deg for hosting når du benytter Shopify. Plattformen er 100 % skybasert, og du kan enkelt logge inn ved hjelp av brukernavn og passord. Du trenger kun å kjøpe ditt eget domenenavn, for eksempel Ragnas-raggsokker.no, som du kan koble opp mot Shopify-profilen din. Det er mulig å kjøpe internasjonale domener via Shopify, men foreløpig må du kjøpe norske domener hos en tredjepart. Vi anbefaler at du sjekker ut ulike tilbud, ettersom pris kan variere fra forhandler til forhandler.

Den norske motebutikken Infinity har lykkes godt med Shopify

Den norske motebutikken Infinity har lykkes godt med Shopify.

Kan Shopify tilpasses norske nettbutikker?

Selvsagt kan den det! Shopify er opprinnelig kanadisk, men plattformen er nå utstyrt med en rekke tilpasninger som gjør at den fungerer like godt på det norske markedet.

Alt av innhold kan selvsagt skrives på norsk, og du har også mulighet til å koble til norske domener. Du kan angi norsk krone som valuta og bruke norsk MVA på alle kvitteringer og kjøp. Du som selger til norske kunder ønsker selvsagt også å tilby norske betalingsløsninger. Ved å velge «Quickpay» kan du tilby kundene dine følgende betalingsmetoder:

  • Visa/Mastercard
  • Vipps
  • PayPal
  • Klarna

Hva er fordelene ved å bruke Shopify?

  • Du får en nettbutikk med profesjonelt design
  • Et enkelt oppsett uten krav til programmeringsferdigheter eller annen teknisk kompetanse
  • Du behøver ikke tenke på hosting
  • Ulike abonnementsløsninger tilpasset ditt budsjett og dine behov
  • En rask og enkel vei til salg på nett

Trenger du hjelp med å sette opp Shopify?

Allegro kommunikasjon tilbyr oppsett av din helt unike nettbutikk i Shopify. Vi har god erfaring med drift og oppsett av nettbutikker, og vi vet akkurat hva som skal til for at din nettbutikk skiller seg ut på markedet.

Vi anbefaler at alle nye nettbutikker fokuserer på både SEO og annonsering for å nå frem til flest mulige nye kunder. Lurer du på hvordan digital synlighet vil hjelpe nettbutikken din? Eller ønsker du hjelp til å sette opp Shopify? Ta kontakt med digitalrådgiver Line for en uforpliktende prat.