Trender i 2016

Mobilen er vår fjernkontroll til livet og vi spiser sushi med smarte spisepinner på egen 3D-printet asjett. Vi har tatt en liten titt på noen trender for 2016.

Bilde av ansatt Jørgen Gundersen

Publisert 07. des. 2015

Skrevet av Jørgen Gundersen

tekstforfatter

Telefonen er alltid med og vi sjekker den over 200 ganger daglig. Dét kommer vi til å gjøre i 2016 også. Derfor kommer det stadig nye måter å bruke mobilen på.

Mobilen tar over enda mer
Selskapet Bitlock tilbyr for eksempel en sykkellås som du låser opp med mobilen og som samtidig gir deg statistikk fra sykkelturene dine. Kjekt, så slipper du å tenke på hvor du har sykkelnøkkelen og treningsklokka – for mobilen er jo alltid med. Mobilbetaling har tatt skikkelig av i høst, og kommer bare til å vokse videre, skal vi tro ekspertene. I en nylig gjennomført undersøkelse i nabolandet vårt, oppgir 40 % at de har betalt med mobilen, og dette vil bare øke på utover vinteren og våren i Norge også.

I 2016 skal vi låse opp sykkelen med mobilen

Det KAN faktisk bli for mye
Noen amerikanske universiteter har imidlertid sett seg så lei på mobilbruk i timene, at de har utviklet en app som følger med på om studentene bruker mobilen i timen eller ikke. De som lar mobilen ligge, blir belønnet med rabattkuponger i kantina og på lokale kafeer.

Dirty drinks
James Bond ruller over kinolerretet om dagen, og der drikkes det Dirty Martini. Skal vi tro trendekspertene i Food&friends, er Dirty Shakes trenden for 2016. Og da er det ikke bare olivenlake som gjelder, de er sikre på at vi til sommeren kommer til å bestille sterke drinker blandet med larver, steiner, leire og sement …

Dirty drinks blir sommerens slager

Smarte spisepinner
Og når vi er inne på drikke, så må du jo ha noe å spise til. For å være sikker på at maten er trygg å spise, kan du jo ønske deg smarte spisepinner til jul. Baidu, Kinas svar på Google, har nemlig utviklet pinnene som sier ifra om sushien din er dårlig.

Print deg en ny design-asjett Fallende priser og mulighet til å skrive ut fysiske produkter i nye materialer, vil påvirke stadig flere av oss neste år. Salget av 3D-skrivere vil bare øke, skal vi tro ekspertene i Gartner. Det gir oss mulighet til å skrive ut våre egne, spesialbestilte, unike produkter som hadde blitt for dyre å lage med tradisjonelle teknikker.

Fortsatt stort treningsfokus
Fokuset på kropp og helse fortsetter, og resultatene skal måles som aldri før. Og siden vi har lite tid, skal det trenes høyintensitets-intervaller. Dét bekreftes av The American college of sports medicine, som har spurt 2 800 eksperter innen trening fra hele verden. Der kåres smarte treningsarmbånd og treningsklokker, samt høyintensitets-intervall som de viktigste trendene for 2016.

Fargene vi vil ha hjemme
Vi fortsetter å pusse opp for alle «penga», og våre venner i Jotun har lansert tre hovedtrender som blir gjeldende for neste år når det kommer til interiørfarger. Reflections of earth er svaret på den grønne og jordnære tendensen. Reflections of time hyller hvite nyanser inspirert fra både mote og nordisk møbeldesign. I Reflections of light har fargeekspertene funnet frem elegante og sofistikerte blåtoner. Og når vi har pusset opp, skal resultatet dokumenteres og deles på interiørbloggen og Instagram – selvsagt.

Besøke Dracula
Reisefeberen fortsetter, og til neste år er det Transilvania som gjelder, ifølge Lonely Planet. Denne delen av Romania byr på spennende natur, borger, skianlegg, kirker og selvfølgelig grev Draculas slott. Da er det jo kjekt at vi kommer dit direkte fra «favorittflyplassen»; TORP.


Transilvania troner øverst på lista over hotte reisemål i 2016

Alle på Snapchat
I Opinions seneste måling, er det fortsatt Facebook som er den største kanalen, med 62 % av oss som daglige brukere – men Snapchat kommer som ei kule. Det har både ungdommen og Hillary Clinton skjønt. Vi andre kommer nemlig etter, så er du ikke på Snap, er det bare å «snappa på», for 2016 nærmer seg nå!