Snip snap snæpchæt   

Snapchat er det nest største sosiale mediet i Norge etter Facebook. Spesielt bedrifter som ønsker å nå ut til en ung målgruppe har fått øynene opp for denne plattformen. I Allegro har Snapchat en sentral plass når vi utarbeider mediemikser. Her byr vi på noen tips!

Vi anbefaler å lage annonsemaler med utgangspunkt i bedriftens designmanual

Siste kvartalsrapport fra Ipsos forteller at 4 av 5 unge brukere i aldersgruppen 18-29 år er inne på Snapchat flere ganger om dagen. 86 prosent av samme aldersgruppe har en profil. Dette er hvorfor Snapchat er en svært god kanal å bruke for å nå ut til denne gruppen.  

Kom i gang

Bedriften din trenger ikke ha en eget profil på Snapchat. Dere kan fint bruke denne kanalen kun til å annonsere. Alt du trenger å gjøre er å opprette en konto med brukernavn og passord. Her kan du administrere flere underkontoer, sette opp annonser, redigere annonser, ha kontroll på kostnadene, analysere resultatene og følge med på mål.

Lek deg med annonsene

Vi anbefaler å lage annonsemaler med utgangspunkt i bedriftens designmanual. Du kan laste opp egne bilder, logo, legge inn fargerkoder etc. Videre kan du legge på en rekke spesialeffekter for økt oppmerksomhet.

Du kan enten sette opp enkle annonser eller teste ut Collection annonser. Her kan du for eksempel ha et inspirerende miljøbilde som hovedbilde og bygge på med flere produktbilder. Eier du nettbutikk er det også enkelt å laste opp produktkatalogen slik at du kan sette opp shopping-annonser med priser og direkte link inn til produktsidene i nettbutikken din.

Hvis bedriften din har en profil kan du lage et morsomt personlig filter. Her betaler du for ønsket periode og hvor stor radius flitret skal være synlig.

Snapchat for Toneheim folkehøgskole

 

Chat med Snapchat

I motsetning til Facebook og Google som ikke er like tilgjengelig for kundestøtte, har Snapchat selvfølgelig en chat på siden sin slik at du kan stille spørsmål mens du jobber. Allegros erfaring er at de svarer raskt og tilbyr god støtte og veiledning.

Det er enkelt å lese statistikk fra annonsene. Snapchat er billig sammenlignet med annonsering i andre sosiale medier. For eksempel kan 815 swipe ups ha en effektiv kostnad på 0,06 dollar.

Vi hjelper deg

Trenger du hjelp med annonsering på Snapchat eller i andre sosiale kanaler? Kontakt oss, vi hjelper deg gjerne i gang med strategi, planlegging, oppsett, annonseprodusjon eller analyser!
Her kan du også få noen nyttige tips om bruk av Snapchat som annonsekanal.

Snap chat video eksmepel for Toneheim folkehøgskole.