Sjekk vår sommerferie-bestillingsguide!

Våre vel-vel-kvalifiserte reisetips 2017

Når man jobber med ulike reiselivsaktører, slik vi gjør, plukker man opp ett og annet reisetips. Få de med deg her, FØR du bestiller årets sommerferie!

Vi er riktignok et 360-graders byrå, og jordkloden er rund, et cetera, men vi skal ikke hevde å være en reisespesialist. Dog, noen erfaringer har vi gjort oss gjennom flere års samarbeid med kunder som TORP Sandefjord lufthavn og Fjord Line.

Side opp og side ned er skrevet med reiseartikler fra de fleste verdenshjørner, søkeordanalyser er bearbeidet (visste du for eksempel at nyårets hotteste søkeord blant velstående kinesere er «tåkeflukt», «lungerensing» og «skog», grunnet den økende luftforurensingen i storbyene? Nøkkelord som matcher Norge som turistmagnet godt), en lang rekke inspirasjonsfilmer er produsert og tusenvis av feriebilder er redigert.

Med dette som bakteppe, samt innsikt i reiselivskundenes statistikker og erfaringer, har vi tillatt oss å sette opp en liten guide.

«Vi elsker Danmark» – gjelder det deg også, finner du masse reiseinspirasjon her!

Sommerferie-bestillingsguide 2017

 1. Bestill i tide. Det vil si jo tidligere, jo bedre. Sommerferien bør være bestilt innen april for å sikre deg de beste flybillettene og tilbudene. Om mai kommer med drittvær, setter alle seg ned og booker samtidig – og hva skjer da? Prisene går opp. PS! Den aller billigste og beste måten å reise på, er å kjøpe den billigste billetten du finner på økonomi, og deretter oppgradere enten en klasse opp eller helt opp til business, har SAS tipset om.
 2. Bestill på en solskinnstirsdag. Amerikanske undersøkelser har vist at tirsdag (ettermiddag) er den dagen i uken hvor det er billigst å bestille fly (den dyreste er visstnok mandag) – og sola skal helst skinne! Ifølge statistikk fra finn.no viser det seg at flere booker reise når det regner ute, og prisene styres jo av trafikken, ergo …
 3. Vent med å bestille bosted. Vår research har nemlig vist at ifølge prissammenligningstjenesten Trivago, skal du ta dette helt med ro. De hevder det er i gjenomsnitt én måned før reisen at du får de beste overnattingsprisene. Det er dyrest å bestille to måneder før reisen eller tidligere. Prisene stiger også når det nærmer seg avreise. Oppsummert er det liten forskjell på å bestille dagen før avreise eller to måneder i forveien. Men vårt råd: Dette kan variere med hvor du skal! Skal du til en skjult perle, hvor overnattingstilbudet er begrenset, gjelder det å sikre seg plass mens det ennå er rom å finne!
 4. Velg reisemål ikke alle andre velger. Se for eksempel mot Øst-Europa og badebyen Sopot. Det er ikke så prispresset, og du får mye igjen for pengene i og med at det er en rimeligere valuta.
 5. Bytt by. Flyselskapene opererer med lokkepriser, dét vil si at det er billig én vei og dyrere den andre. Men du kan lure dem – ved å fly hjem fra en annen by! Fly for eksempel til Krakow og hjem igjen fra Warszawa.
 6. Fly ut på en onsdag. Dette er generelt den billigste flydagen (nest billigst er tirsdager), noe som visstnok skyldes at de fleste møter/businessreiser, skjer på mandager og tirsdager. På torsdagene kommer fritidsreisene inn i bildet. Dersom du ikke er avhengig av å reise i skoleferier, kan du selvsagt for øvrig spare mange tusen kroner på å ta ferie utenom disse ukene.
 7. Sov hos andre. Vil du sove rimelig, så finnes det et mangfold av nettsteder der ute. Noen av de største er AirbnbWimduCouchSurfing og FlipKey.
 8. … eller bli dumpet. Nettsider som Hotwire eller konseptet Secret Hotel Rooms har oversikt over når fire- og femstjerners hoteller dumper prisene i perioder de er halvfulle. Vårt råd: Du bør orientere deg om beliggenheten før du bestiller, da du ikke får vite hvilket hotell det er snakk om, bare antall stjerner og hvilket område det gjelder.

Visste du at på TORP Sandefjord lufthavn kan du plukke med deg deres gratis reisemagasin og få masse inspirasjon?

Men hvor skal sommerferien GÅ?

 • Mallorca – kanskje Middelhavets mest varierte og morsomme øy – er en av sommerens største hits, og det forventes en «norsk» økning på nærmere 40 prosent i år i forhold til for bare et par år tilbake. Da er det en fin nyhet at Norwegian åpner direkterute fra Torp 26. mars.
 • Makedonia ligger på 3. plass på magasinet Reiselysts oversikt over «Billigst akkurat NÅ» (prisindeks 31 mot Norges 100). Dette lille landet kan ikke skryte av en eneste meter med kystlinje, likevel har det vannidyll så det holder! Reis til Ohrid, den Unesco-vernede byen ved innsjøen med samme navn, høyt oppe i fjellene, kjent for en av de aller eldste bosettingene i Europa. Fly direkte til Skopje fra Torp med Wizz Air.
 • Sri Lanka, eksotisk opplevelse til rekordpriser! Bo på 5-stjerners hotell til en brøkdel av internasjonalt nivå. Så lokker da også landet til seg stadig flere eventyrlystne barnefamilier, par og de selvsagte backpackerne. Fly fra Torp via Schiphol med KLM.
 • Thailand, langt unna – også på pris! Magasinet Reiselyst regnet på totalkostnaden for en to ukers ferie for en familie på fire til feriefavoritten, og fant at det faktisk ble billigere å reise hit enn å bo på nevnte Mallorca. Ene og alene fordi levekostnadene i Thailand er så mye lavere. Fly fra Torp via Schiphol med KLM.
 • England – en evig favoritt! Med gunstig pund og rimelige flypriser, tror vi England vil forbli på nordmenns topp-liste også i 2017. London trenger ingen presentasjon, for ikke å glemme Manchester, men vårt sommertips er Jane Austen-land; idylliske the Cotswolds, eller partybyen Brighton. Ryanair gjenåpner sin direkterute Torp–London 26. mars.
 • Norge – ingen over, ingen ved siden! Med Norge rundt-billetten til Widerøe kan du oppleve det beste Norge har å by på; fantastisk natur.
 • Våre naboland – det er også enkelt å dra på sommerferie til våre naboland: Bilferie i Danmark med tur til Tivoli, Legoland eller andre attraksjoner, er en klassiker. Sverige er også populært – der står et besøk i Astrid Lindgrens Verden med bl.a. Pippi og Emil ofte høyt på listen. Reisen foregår med Fjord Line.

Vi er aldri done med London, er vi vel? Dermed innehar den en selvsagt plass på reiselisten for 2017.


Til slutt: Dette skal vi kanskje ikke si
… men i 2017 har du mer fri! Dette året byr faktisk på hele ni «ekstra» fridager (men vi må vente til 2018 før vi igjen får full uttelling med ti «ekstra» feriedager i løpet av året, eller 12 for deg som har fri jul- og nyttårsaften). Så vi snakker dyrebar kvalitetstid som må forvaltes etter beste evne – og feriehøydepunktet fremfor noen, er sommerferien. Er den ennå ikke i boks, er det bare å kjappa på, for den blir nemlig ikke billigere av å vente.

Nesten halvparten av oss la sommerferieplanen i julen. Det kom frem i høstens reiseundersøkelse fra FINN.no. Men, paradoksalt nok, venter de fleste av oss til våren med å bestille ferien. Samtidig viser en ny undersøkelse fra FINN reise, at turer og nye opplevelser, fremfor materielle ting, vil prege vårt forbruk i 2017. 36 prosent svarer at de foretrekker å bruke penger på å reise, fremfor klær, bolig, mat, drikke og fritidsinteresser, og 24 prosent av oss vil ha høyere feriebudsjett i 2017 enn i 2016. Så da gjenstår det bare å gjøre vårens feriebooking til en skikkelig prisvinner!

Kilder: TORP Sandefjord lufthavn, Fjordline.com, Nettavisen, Magasinet Reiselyst, Aftenposten, Dinside, Finn.no, NRK, Dagbladet.