Har du testet disse appene?

I vår hektiske hverdag, der sosiale medier betyr mer og mer, finnes det heldigvis en app for alt. Og hva er vel bedre enn å benytte påskeferien til å teste nye apper?

Ut på tur, aldri sur (i hvert fall ikke på sosiale medier)

Kom deg ut på turer i fjellet – bruk appen ut.no. Den geniale appen fra Turistforeningen byr på over 7 000 fotturer, sykkelturer og skiturer i vårt langstrakte land. Lurer du på hvor langt det er til nærmeste hytte, eller du har lyst til å ta en enda lengre tur? Ikke noe problem, appen har selvsagt et fullintegrert turkart med både bilder og beskrivelse av hytter, samt avstand dit. Og har du en tur du mener andre burde prøve? Last den opp til appen, da vel!
MEN ikke glem fjellvettreglene, meld fra hvor du går (gjøres via Facebook, Instagram, Snapchat m.m. – husk riktig vinkel på selfien!)

Trene litt, sa du?

Påsken er genial for mosjon, men husk, «er det ikke på Strava, telles det ikke». Strava synkroniserer automatisk med kontoen din, så alle i hele verden kan gå inn og gi deg en velfortjent kudos for aktiviteten du akkurat har gjennomført. Strava fungerer best på løp og sykkel, og om du har et FitBit treningsarmbånd i tillegg, får du også med pulsen din!

Har du en fast rute du pleier å ta, så kan du konkurrere med dine tidligere tider allerede andre gang du er på samme ruten. Du kan lage egne segmenter, bli med i klubber og se hva, hvor og hvor lenge dine venner har trent. Og om noen andre har prøvd seg på samme rute som deg, eller du på noen andres rute … – vel, race on!

Hablo Español? Parlez vous Français?

Lær deg et nytt språk, kanskje ikke bare i påsken, men som et prosjekt? Med appen Duolingo kan du bruke ferien til å børste støv av gammel kunnskap, eller tilegne deg noe splitter nytt.

Foreløpig lar appen deg lære spansk, fransk, tysk, portugisisk, italiensk, irsk, nederlandsk, dansk, svensk, engelsk og norsk.
Det er fortsatt god tid frem til sommeren, hvor du kanskje skal på ferie et sted du kan teste ut nye språkkunnskaper? Så hva venter du på?

Rydd i boden/garasjen/stuen!

Det er ikke alle som har samme lengsel etter å dra på påskefjellet, spesielt ikke om den klamme «burde ha ryddet i garasjen»-hånden ligger på skuldrene dine. Men fortvil ikke! Nå har du muligheten til å bli kvitt den gryende dårlige samvittigheten! Først sjekker du yr.no-appen for finvær. Deretter drar du ut alt som er i garasjen, før du laster ned Finn.no-appen. So far, so good!

Det neste du gjør, er å ta bilde av det du vil selge, skriv en beskrivende tekst (humor fungerer ofte veldig bra) og sett en pris – eller gi det bort.
Len deg tilbake, ta en kaffekopp i solveggen, og vent på det velkjente «finn.no-plinget» som medfølger appen. Og Vipps (selvsagt), så har du solgt og ryddet i en fei!

Ny vårgarderobe?

Og mens vi er inne på kjøp og salg, har du vært innom Zalando? Via appen kan du fornye garderoben din, uten å måtte gå i en eneste butikk! Zalando byr på over 1 500 merkevarer, vi snakker faktisk Europas største utvalg av sko, klær, tilbehør – og best av alt: De har gratis frakt OG gratis retur om varene ikke passer! Hurra!