En prat med vår nye cloudspesialist om skytjenester, IOT, big data og AI-utvikling

Nyansatte Stian Bruun er AWS Certified Solutions Architect. Her deler han litt om skytjenester og veien videre på hans spennende fagområde, hvor utviklingstempoet er høyt.

Velkommen ombord! «Takk! Det er gøy å være på plass!»

Hvorfor Allegro og denne stillingen? «Det jeg fant ut om Allegro vekket min interesse. Det virket som et fint sted å jobbe – nær der jeg bor. Cloud er en viktig del av fremtiden. Det er vanvittig mye å hente ut av clouden, effektivisering av eksisterende systemer, finne riktig cloud-funksjon til det som utvikles, osv. Valg av en rett og smart skyløsning utgjør en stor forskjell for et firma. Jeg ønsker å bidra til selve utviklingen, til å optimere systemet rundt skytjenester og være hands-on på cloud utvikling og det får jeg her. Jeg ønsker å gjøre en forskjell.»

Løsningsarkitekt i AWS

Du er jo AWS Certified Solutions Architect – Associate. Hva slags områder dekker det? «Jeg er en løsningsarkitekt. Jobben er å bygge arkitektur og utplassere robuste applikasjoner, basert på Amazon Web Services (AWS)-teknologiene. I sertifiseringen ligger det at jeg kan definere meg frem til en løsning ved bruk av arkitektoniske design-prinsipper, basert på kundebehov, og gi råd og guiding rundt implementeringen av systemene til firmaet, basert på andre løsninger vi vet fungerer («best practice»,) gjennom hele livssyklusen til prosjektet.»

IOT, big data og AI-utvikling

Hvordan ser du på fremtiden innen cloud, i forhold til hva vi har i dag? «Det utvikles til stadighet nye tjenester som kan forbedre det du bruker i dag. Cloud-tjenester står sentralt i utviklingen av Internet of Things (IOT,) og gir mulighet til å styre og monitorere tingene dine fra de ulike enhetene dine – via clouden. Andre ting som er spennende er big data og analyse som virkelig kan sette fart på AI-utvikling. Mye data på et sted gir store muligheter til å nyttiggjøre seg av dem, bl.a. via maskinlæring som lar deg finne trender, feil og problemer som kan løses uten så mye manuell koding. Clouden er skalerbar og on-demand. Den skalerer etter hva du bruker og du betaler i forhold til det.

Vi ser også at mange eksisterende systemer kan fornye seg kraftig ved å integreres i clouden - i forhold til full skalerbarhet og - ikke minst - kostnadskontroll.»

Hvordan står det til med privatlivet? «Jeg bor på Ramsum i Stokke, som de fleste kjenner til på grunn av Ramsum-grillen langs Raveien. Her bor jeg med samboer og to små barn, en gutt og en jente.»

Trives du så langt? «Ja, den nye arbeidsplassen har innfridd forventningene – og vel så det!»

Stian er allerede en viktig ressurs inn i våre team, og hele Allegro ønsker han velkommen!