Årets farge i 2017!

Her er hva du trenger å vite om årets farge fra Pantone.

Hvert år siden 2000 har den amerikanske fargegiganten Pantone valgt en farge som reflekterer dagens kulturelle klima og utnevnt denne til ”Årets farge”. Historisk sett har fargegigantens valg hatt stor innflytelse på områder som design, arkitektur, interiør, mat og mote, og ikke sjelden har valget skapt debatt.

Årets farge for 2017 er Pantones Greenery 15-0343. Med andre ord er dette den mest trendy fargen du kan ta i bruk i det blanke året som ligger foran oss. Vi snakker om en frisk og pikant grønnfarge med gul-grønn nyanse. Selv beskriver Pantone fargen som revitaliserende og forfriskende, og som et symbol på en ny start.

Et friskt nytt år

Foreløpig kjenner vi fortsatt på minusgrader og mørke dager. Da er det deilig å få et glimt av hva våren bringer med seg. Slik vi i Allegro ser det, er det nettopp noe av dette fargen symboliserer. Fargen er en hyllest til naturen, noe som bekreftes av at Pantone sammenligner fargen med de første, spede spirene om våren. Fargen skal også signalisere håp og forventning. Intet mindre.

Så da er det bare å ønske et godt, grønt nytt år. Måtte kreativiteten og arbeidslysten spire!