Fra Heidelberg til Tønsberg – fake fun facts om påskeharen

Påskeharen dukket første gang opp i Heidelberg i Tyskland på slutten av 1900-tallet, antakelig en gang mellom 1986–89. Omkring tyve år senere begynte man å observere den en rekke steder i Europa, som regel på rimelige campingplasser med nærhet til ølkroer og musikklubber hvor man kunne høre obskure undergrunnsband innen speed trash metal-genren, som nederlandske Incursion Dementa, finske Stone og polske Wolf Spider.

Etablerte seg i Norge
I Norge ble påskeharen første gang observert i april 2016. Først i forbindelse med et ulovlig oppsatt tomannstelt på Moutmarka på Tjøme, deretter utenfor Tønsberg kino i desember, stående uten hode og røyke før premieren på Dyrene i Hakkebakkeskogen, som en slags «bakermester Harepus’ forlorne fetter». Forskere rapporterer at påskeharen på kort tid har etablert seg her til lands med en stabil bestand som teller ca. et dusin individer, hovedsakelig hankjønn, og at mange av oss derfor kan regne med å få et glimt av den i løpet av påsken.

Med dette ønsker vi i Allegro alle våre kunder og forbindelser en riktig god påske, enten dere jakter på egg, påskeharer eller bare den gode, gamle påskestemninging

Liten påskequiz! Hvor godt kjenner du påskeharen?

  1. Hva er påskeharens favorittmat?

    A: Gourmetgulrøtter
    B: Alt innen salater
    C: Kjapp ferdigmat som hamburger, pølser og pizza.

  2. Tar påskeharen av seg pelsen når den skal parre seg?

    A: Ja
    B: Nei
    C: Kun om sommeren

  3. Påskeharens pels består av 100 % polyester. Hvor mange grader bør den vaskes på?

    A: 40 grader
    B: 60 grader
    C: 80–90 grader

    Får du tre av tre riktige (sjekk mot Wikipedia) så kan du sende oss en mail og vi vil kvittere med en fin premie.