Aldring og helse

Interaktiv hjerne

Aldring og helse trengte en ny og mer engasjerende modul til e-læringskurset sitt på demens. Bestillingen var «noe interaktivt». Dét satte vår hjerne i gang …

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse jobber med kompetansebygging innen alderspsykiatri, demens, funksjonshemming og utviklingshemming hos eldre.

De ønsket en ny interaktiv del til e-læringskurset sitt på demens. Målgruppen var studenter innen helsefag og målsettingen var å aktivere dem i større grad. For å få en informativ, men samtidig engasjerende kursmodul på nett, kombinerte vi film og musikk med interaktivitet. Resultatet ble en «interaktiv hjerne» med klikkbare områder som formidler relevant informasjon/opplæring. På den måten blir ikke undervisningen så statisk og man kan spille på et større spekter av virkemidler, slik som å inkorporere filmsnutter eller sette stemning med musikk.

En av hovedtankene bak ideen, var å minne de som tar kurset på at det er mennesker det gjelder, ikke «bare en hjerne». Ved å spille på følelser, vil det være lettere å huske at pasienter er mer enn bare sykdommen.

Allegro har stått for idé, design, utvikling, film- og musikkredigering. Modulen ligger som en del av kundens lukkede e-læringssystem, så her viser vi bare noen smakebiter …