Etterarbeid for fremtiden

Som lærebedrift er Allegro med på å sikre både egen og bransjens fremtid.

Bilde av ansatt Redaksjonen

Publisert 09. sep 2016

Skrevet av Redaksjonen

Pål Hoem Sletsjøe er lærling i Allegro Film. Når vi stikker hodet inn på 18-åringens kontor, sitter han med etterarbeid på en internfilm for byggevareprodusenten Isola og har hendene fulle med klipping, compositing og motion graphics.

– Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg begynte som lærling, men det har så langt bare vært positivt. Jeg har lenge visst at mediebransjen er riktig bransje for meg, nå har jeg fått bekreftet det.

Godkjent lærebedrift
Allegro Film er godkjent lærebedrift for lærlinger gjennom Vestfold fylkeskommune og Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon, et godkjent opplæringskontor for mediefag. Daglig leder i Allegro Film, Jørgen Aas, ser bare fordeler ved ordningen.

– Å være lærebedrift er en vinn-vinn-situasjon. Pål tilfører oss en god del nytt. Han tilhører en yngre generasjon og behersker digitale verktøy på en annen måte. Han er flink til å utforske og finne ut av filmrelatert software, og er på den måten med på å gjøre vår arbeidshverdag lettere. Som arbeidsgiver har vi også et ansvar for at lærlingen skal ha lært noe når han går ut herfra, med Pål er ikke det noe problem.

Varierte arbeidsoppgaver

Pål har snart vært et halvt år i Allegro, etter å ha gått to år på Medier og kommunikasjon ved Melsom videregående skole. Han stortrives og er glad for all arbeidserfaring han får med seg.  – Det er fint å komme ut i arbeid og få erfaring fra en bransje jeg vil inn i. Her får jeg ansvar, tillit og arbeidsoppgaver som de andre. Jeg lærer mye og jeg lærer raskere enn på skolen.  Det er et godt arbeidsmiljø her med varierte arbeidsoppgaver, det gjør at jeg får prøvd meg på mye forskjellig.

Stort behov for bedrifter som Allegro Film

Rolf Wesenberg jobber ved Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon. Han sier de får inn mange dyktige søkere som ikke får læreplass på grunn av mangel på lærebedrifter og at bedriftene dermed går glipp av mange talenter. Wesenberg sier videre at det finnes mange eksempler på lærlinger innen filmproduksjon som har fortsatt å jobbe i bedriften de har vært lærling i.

– Folk har blitt både produsenter, redigerere og klippere, vi har til og med en som har blitt droneoperatør. Læretiden gir en solid faglig plattform, og engasjerte folk vil alltid ha gode jobbmuligheter. Pål er et godt eksempel på dette, han er genuint interessert i filmproduksjon og har brukt sin egen fritid til å lære seg faget, noe som ofte er en forutsetning for å få lærlingeplass.